Rodina Toniho Omedes Alegre začala vytvářet lihoviny již v roce 1910.
On sám se v tomto oboru pohybuje prakticky od narození.
Generaci za generací pokračují napříč celou rodinou v udržení tohoto odkazu s vášní a nasazením.
“ Vermouth time “ je odvěkou tradicí v zemích, jako je Španělsko nebo Itálie, a v posledních letech se rozšířil do mnoha zemí po celém světě.
V roce 2016 se jako svou osobní výzvu rozhodl najít a vypracovat recept na vlastní dokonalý vermut.
„Měl být víc než jen sladký, chtěl jsem, aby měl nádech hořkosti a krémové tělo. Nyní, když věřím, že jsem našel dokonalý vzorec, chci se o něj podělit s každým milovníkem vermutů na světě.“
Cesta Fot-Li Vermutu začala v roce 2016, kdy navázala na tradiční řemeslné zpracování v Reusu.
Úspěch značky Fot-Li, který lze přičíst její tajné receptuře, výjimečnému buketu a krásné láhvi, vedl k tomu, že pro ni ve Fot-Li vytvořili černou etiketu a zavedli starobylou formuli zrání vína podle metody Solera: Fot-Li Fórmula Antiga.
Vermut charakterizuje tmavě hnědá s jantarovými odlesky. Vůně elegantní, bylinná, s rozmarýnem, šalvějí a také vanilkou. Sladký, teplý a vyvážený buket s tymiánem a nádechem lískových oříšků a vanilky.
Většinu odrůd tvoří bílé Grenache, ale přibližně 10 % pochází z odrůd
jako Viura a Airen.
Hrozny pochází převážně z Tarragony (DO Terra Alta a DO Montsant)
a také z oblasti Penedes (Barcelona) a La Mancha (Kastilie La Mancha).
Je 19botanických složek, ale můžeme vyzdvihnout:
vanilka, pomerančová kůra, anýz, kardamom, muškátový oříšek, vavřín, oregano, fenykl, šalvěj…
Odkud pocházejí naše sudy?
Používáme 20 % sudů z amerického dubu a 80 % sudů z francouzského dubu. Rádi používáme sudy staré přibližně 15 let.
Vermut charakterizuje tmavě hnědá barva s jantarovými odlesky.
Při přivonění je patrná botanická složka.
K výrobě se používají 100% bílé Grenache
Hrozny pochází převážně z Tarragony (DO Terra Alta a DO Montsant)
Třicetjedna rostlinných složek, z nichž nejreprezentativnější pro Fot-Li Fórmula Antiga jsou: tymián, pomeranč, vanilka, pomerančová kůra, děhel, citron, anýz, kardamom, muškátový oříšek, puškvorec, kořen lékořice, vavřín, oregano, fenykl, šalvěj
Odkud pocházejí naše sudy?
Používáme 100% francouzské dubové sudy. Malá část šarže je až 40 let staré víno vystavené slunci, aby získalo vysokou oxidaci. Tato prestižní metoda se nazývá systém Solera.